75 Ballen Bingo

Bingo is al een hele lange periode populair onder de Nederlanders en de belangstelling lijkt alleen maar te groeien. Dit komt natuurlijk omdat de drempel een stuk lager is geworden, er kan nu ook online bingo worden gespeeld en daarvoor hoef je het huis niet eens te verlaten. En toch zal je ook contact hebben met de andere spelers in dezelfde speelkamer. Een van de populairste bingospellen is 75 Ballen Bingo, welke bij alle aanbieders gespeeld kan worden. Het is een versie die vooral veel bekendheid in de Verenigde Staten en West-Europa kent.

Bingokaarten

Er staat een bingokaart bij 75 Ballen Bingo een totaal van 25 vakjes op het formulier. Er zijn 75 nummers en deze kunnen dan ook allemaal op jouw kaart komen te staan. Elke speelkaart beschikt over een vijftal rijen en vijf kolommen. Elke kolom komt overeen met een letter uit het woord ‘Bingo’.

Prijs winnen

Bij 75 Ballen Bingo worden de prijzen op een geheel andere manier gewonnen, tenminste als je het vergelijkt met 70 of 90 Ballen Bingo. Natuurlijk wint de speler die als eerste een volle kaart heeft, maar daarnaast zijn er nog duizenden winnende patronen mogelijk. Het hangt grotendeels af van het aantal verkochte speelkaarten. Omdat er zoveel patronen zijn is het niet altijd even duidelijk of je hebt gewonnen, het kan soms als een complete verrassing komen.

Win een Jackpot

Een spelletje online bingo kan een leuk geldbedrag opleveren, maar dat is al helemaal het geval als je de jackpot wint. Bij de aanbieders winnen spelers bij een x-aantal nummers een jackpot, tenminste als je dan een volle kaart hebt. Deze prijs kan verschillen, maar vaak gaat het om een paar duizend euro.